Server Kuralları by eN-S
Bu yazıda blow eylemi "patlatmak", mute eylemi "susturmak" olarak tercüme edilmiştir.YÖnergeler:Level 4 ve daha düşükleri için: aşağıdaki kurallarda "patlat" yazılmış ve patlatmak için yeterli leveliniz yok ise kicklemeyi deneyin.
Level 4a ve yüksekleri için: aşağıdaki kurallarda "kick" yazılmış ve aynı zamanda patlatma yetkiniz var ise kicklemeyi deneyin. (tabiki "patlatınız" yazan yerler hariç)
1. Lanet Blokör!Block, harita başlangıcında veya herhangi bir yerde sadece amaçsızca aşağıya itilmenizdir.
Block yapanları atabilir veya patlatabilirsiniz. Diğer durumlardaysa gözardı ediniz. Engelleme (block) kuralı hayalet modu (ghostmode) açık iken geçersizdir.
2. Çaylak!2.1. Eğer bir oyuncu haritayı neredeyse bitirmiş, fakat bir iki oyuncu oturmuş kamp yapıyorsa

bu kampçıları atın veya patlatın!
Bu kural sadece infernusunu atlatmak için uzun uzun hazırlanan, motosikletle yukarı çıkmayı bilmeyen yada bmx benzeri araçlarla atlamayı bilmeyen şahıslar içindir.
2.2. Diğer durumlarda henüz başlayan yeni oyunculara haritayı öğretiniz.
3. Üçkağıtçı!3.1. Öncelikle gözünüz sürekli yazışma kutucuğunda olsun.Şayet birisinin tamir seti almadan gücünü fullemiş, yerçekimi çalkantısı/deprem almadan etrafı sallamış, zıplamış veya havakıran (airbrake) kullandığını görmüşseniz
durun, bu kişiyi takip edin ve ikinci bir hatasında direk banlayın.
3.2. !sban komutunu kullanarak bilgisayar seri numarasını yasaklayabilirsiniz (her bilgisayarda bulunan değişmez kimlik).Bu durumda o aletten tekrar giriş sağlanamaz.
3.3. Yazışma kutusundaki "cheater cheater" benzeri mesajlardan etkilenip oyuncuyu asla banlamaya kalkmayınız.Kendi gözlerinizle şahit olup öyle banlayınız.
4. Küstah!4.1. Hakaret suçluluğu nedensiz bir şekilde provokasyon yapıp birilerine hakaret eden bazı kişilerin yaptığı kötü bir davranıştır.Bu denyoları mute aracılığıyla susturunuz.
4.2. Nedensizce pataklayabileceğiniz oyuncu listesi: [KZN]Snake, ve her GMC klanı üyesi.
5. Oyunu Kastırma Birader!Kalıcı bir şekilde oyunu ciddi anlamda donduran ve diğerlerinin normal düzende oynamasını engelleyenleri oyundan atınız
Şayet bir oyuncu özel olarak sadece bir haritada donar veya ara ara kasarsa onu patlatmanız önerilir.
6. Hey Spamcı!Eğer birisi komutları kullanarak spam yaparsa - hemen bana söyleyin.Spam tarzı rutin bir yazı ise - susturunuz, devamında oyundan atınız.
Spam yapmak, örneğin 5 saniyede 10 tane mesaj atmak gibi birşeydir.
7. Seni Reklamcı!Herhangi oyuncu bir sunucuyu veya bir websitesini round başına birden fazla olmamak kaydıyla tanıtabilir.
Fakat bu tanıtım spam boyutuna ulaşırsa bu kişiyi oyundan atınız.
8. Dertler!8.1. Harita düzgünce başlamaz ve yazışma kutusunda spawnpoints (başlangıç noktaları) ile ilgili bir yazı görürseniz - harita ismini hemen bana bildiriniz.
8.2. İzleyici (öldüğünüzde yaptığınız şey) bozulursa veya hep aynı noktayı gösterirse rejoin olunuz.Sonraki haritada da aynısı olursa bana bildiriniz.
8.3. Herhangi bir haritada Bozuk/Hatalı (deprem kaynaklı olmayan) bir yer görürseniz harita ismiyle birlikte bana bildiriniz.
8.4. Birisinin adil olmayan bir şekilde susturulduğunu/oyundan atıldığını/cezalandırıldığını görürseniz vakit kaybetmeyin ve bana bildirin.
8.5. Eğer script veya yönetici paneli olağandışı çalışır veya parazitlenirse mtaya yeniden giriniz (rejoin), sonraki haritayı bekleyin ve kendiliğinden düzelmezse bana bildiriniz.
8.6. Eğer Fotl uyesiysen veya server da adminsen -Asla kısayol kullanma. Adminlerin veya fotl uyelerinin kısayol kullandigini gorursen - Icq/msn aracılıgı ile Tails e bildir.
9. Çöp9.1. Yönetim Panelindeki Fix, Destroy, Give Banshee, Give AK-47 vb. diğer butonlara basmayınız.Yarış modu olduğundan bu oyuncularu oyundan atana kadar yazışma kutusu hata verecektir.
9.2. Oyuncuları 12-24 saatliğine banlayabilirsiniz.Panelden oyuncu ismini seçiniz ve banlayınız.
9.3. Her admin günde sadece bir defa !nextmap ile haritayı değiştirebilir.
9.4. Pause (gta moda geçiş) yapan kişiyi banlamak yerine oyundan atınız ya da patlatınız.
9.5. Asla "admin herzaman haklıdır" veya "haksızdır" demeyiz.Öz fikrine dayalı kuraldışı davranışlarda (mute gibi) bulunan adminler tayfadan atılır.
9.6. Takım arkadaşı öldürmek sorun teşkil etmez (Teamkill).
9.7. Minigun artık hiçbiyerde kullanılmıcak.
9.8. Eğer roll atınca mute yediysen kendini unmute yapma.
10. Hayalet Şekil!Crosslar, windows mapleri, missed ve weeeetube 3 hariç diğer bütün maplerde Ghostmode'u açmalısın. RED serverında ghostmode'u açma. Ghostmode'u açmak için /gm yaz. Ghostmode'u kapama.
11. Sıkıştın mı?11.1. Bir boşluğa sıkışmış ve bu sayede kazanma ihtimali olan birisi görürseniz patlatın.
11.2. Sunucunun yarısından çoğu devam ediyor ve siz sıkışmış birini görürseniz patlatmayınız.Belki kendi kendine ölür.
11.3. Sıkışan ve kıpırdayamayan araç diğerlerini bloke ediyorsa bü aracı patlatın.
11.4. Sıkışan herhangi birinin yakın zamanda allahın cezası hunter ve türevleri tarafından öldürüleceğine inanıyorsanız hiçbirşey yapmayın, ama isterseniz patlatabilirsiniz.
Bu kurallara uymama zorunluluğu olan kişiler sadece ben [FOTL]Tails ve Aiboforcen'dır.
Biz genelde uydururuz..